Ortaokul > Rehberlik Ps Dan.

PDR bölümü, öğrencile­rin kimlikleri, geçmişten getirdikleri bilgileri, ilgi alanları, becerileri ve bireysel farklılıkları doğrultusunda, öğrenme ortamlarının düzenlenmesi ve öğrencilerin potansiyellerini keşfedip geliştirmesi bağlamında çalışmalarını gerçekleştirir. Tüm okul toplumu ile işbirliği yapar. Tüm çalışmaların planlama, uygulama, değerlendirme ve geliştirme süreçlerinde aktif rol oynar.

Ders gözlemi, öğretmen görüşmeleri, grup çalışması, test ve envanterler yoluyla öğrencileri tanır. Öğrencilerin çok yönlü gelişimleri için eylem planları hazırlanmasına ve uygulanmasına danışmanlık eder.

Beceri gelişimi alanında pdr dersine ve takım çalışmalarına ek olarak, “Sosyal Turnuva” , “Yetenek Saati” , “Bilişsel Müdahale Programı” gibi çalışmalar yürütür.

Veli programları kapsamında, “Veli Akademisi” , “Aile Atölyesi” , “Lise Gündemi” çalışmalarını gerçekleştirir.