Deprem Hazırlıkları
Değerli Velilerimiz,
5 Şubat akşamı öğrencilerimizle yeni bir dönemde tekrar buluşacağımızı ümidiyle istirahate çekilirken 6 Şubat sabahına böyle bir acı tablo ile uyanacağımızı bilmiyorduk. Maalesef dünyada eşi benzeri görülmemiş bir olayı yaşadık. Bu durumun üstesinden hep beraber el birliği ile gelmeye çalışıyoruz. Bu mücadeleye var gücümüzle de devam edeceğiz.
İçinden geçtiğimiz bu süre zarfında; bazılarımız eşinin, dostunun, ailesinin, arkadaşlarının ilgili illerimizde bulunması sebebiyle derin bir üzüntü, merak belki de korku içindeyken bazılarımız ise yakınları ya da tanıdıkları oralarda olmadığı için iyi olmaktan bile utanırcasına kederlendik. Tanıyalım ya da tanımayalım, bu afete maruz kalan tüm vatandaşlarımız, kardeşlerimiz için hepimiz çok üzüntülüyüz, hepimizin başı sağolsun.
İlk andan itibaren tüm milletimiz, okulumuz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve hatta mezun öğrencilerimiz ile birlikte yaraları sarmak için bir çok rol üstlendik. Acıbadem ailesinin bir ferdi olarak sizlerle de bu süreci paylaşmak isteriz:
Deprem haberini almamızla birlikte, o bölgeye maddi ve manevi ulaşmanın yollarını ilk andan itibaren aradık. Henüz 12 saatin içindeyken Diyanet Vakfı'yla başlattığımız nakdi yardım kampanyası ile eş zamanlı olarak hatimler, sureler, dualar okunması için organizasyonlar gerçekleştirdik. Bunların neticesinde okul olarak önemli miktarda maddi bağışa ve başta 70 Kur’an-ı Kerim hatmi olmak üzere yüzlerce, binlerce sure ve duaya ulaştık. Aynı akşam üç ekip arkadaşımızı destek amaçlı deprem bölgesine uğurladık. 3. günde bizzat ekibimize katılarak okulumuz adına elimizden gelenin en iyisini sağlamak üzere durum tespitinde bulunmak da nasip oldu. Orada bulunduğumuz süre içerisinde; bütün milletimizin, gerek fert olarak gerek sivil toplum kuruluşları eliyle yardımlarını bölgeye ulaştırmak için can siperane mücadele verdiğine şahit olduk. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettiğini bizzat gözlemlemiş olduk. Bizler de velilerimizden ve öğrencilerimizden gelen desteklerle bölgede önemli hizmetlere zemin hazırlamaya çalıştık. Bir yandan ekmek fırınları ile anlaşıp bölgeye un sevkiyatı yaparak günlük sıcak ekmek dağıtımına vesile olurken diğer taraftan köylerde ihtiyaç sahibi afetzedelere bize ulaşan yardımları teslim etmeye gayret ettik. Yine afetzede çocuklarımızın yüzünü güldürüp psikolojik iyi oluşlarına katkı sağlamak amacıyla öğretmenlerimizle onların barındıkları bölgelerde psikososyal destek çalışmaları başlattık ve halen bu çalışmayı sürdürmekteyiz. Afetzede kardeşlerimize destek çalışmalarını yürütürken bu yardımları alan bölge insanımızın sergiledikleri davranışlar bizleri derinden etkiledi. Adeta sahabe ahlakına şahit olduk. İnsanlarımız kendilerine verilen yardımları utanarak çekinerek ve gözyaşı ile kabul ettiler. Çoğu zaman “bizde bu malzemeler var komşularımıza diğer kardeşlerimize götürün” diye bize yol gösterdiler. Hep dillerinde dua, sabır ve tevekkül ifadeleri vardı. Onlar bu tavırlarıyla çoğu zaman bize metanet ve dayanma gücü aşıladılar. Böyle necip bir milletin evladı olmaktan gurur duyduk. Çanakkale’de ve diğer önemli cephelerdeki çelikten ruhu bu yardım dağıtma faaliyetleri esnasında insanlarda bizzat gözlememle imkanı bulduk. Şairin ifadesiyle;
Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz:
Gelmişiz, dünyaya milliyet nedir öğretmişiz!
Kapkaranlıkkken bütün afakı insaniyyetin,
Nur olup fışkırmışız tâ sinesinden zulmetin
Satırlarında yer alan ruhu Maraş’ın, Hatay’ın sokaklarında müşahade eyledim.
Yine orada bulunduğumuz sürede çocukların oyuncağa olan ihtiyaçlarını farketmemiz neticesinde “Oyuncağım Senin Olsun” kampanyasını başlattık. Böylece hem afet bölgesindeki çocukların dertlerine bir nebzede olsa derman olmak hem de öğrencilerimizin kardeşlik bağlarını geliştirmek için bir girişimde bulunduk. Başlattığımız kampanya sonrasında 250 koli oyuncağımız bölgeye sevk edildi. Bu hazırlık sürecinde öğrencimiz, mezunumuz, velimiz, öğretmenimiz, personelimiz kol kola çalıştı. Bu birlik beraberlik duygusu okul toplumumuz adına ne büyük mutluluktur.
Kıymetli velilerimiz, afet bölgesine yönelik yaptığımız çalışmaların ötesinde bu süreçten yakınen etkilenenleriniz oldu. Okul müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimiz ile sizlerin hallerinizi, hatırlarınızı, durumlarınızı sormaya çalışıp yanında olmaya özen gösterdik. Bununla birlikte öğrencilerimizin bu süreçte psikososyal açıdan ihtiyaç duyabilecekleri desteği sağlamak için bilgilendirici içerikler hazırladık. Yas dönemi sürecinde okullara ara verilmesiyle birlikte öğrencilerimiz ile irtibatımızı sürdürebilmek için akademik kaygılardan uzak, psikolojik iyi oluşlarını sağlamak üzere görüşmelerimizi sürdürdük.
Bizler deprem kuşağında bulunan coğrafyanın fertleri olarak bu gündemden hiç bir zaman uzaklaşayamayız. Acıbadem Okulları olarak da karşılaşılabilecek her duruma ilişkin her zaman hazırlıklı olmak gayesindeydik ve bu gayeyi sürdürmekte azimliyiz. Yıllardır aldığımız danışmanlık hizmetleriyle sürekli güncel tuttuğumuz ve tatbikatlarını gerçekleştirdiğimiz acil durum eylem planlarımızı gözden geçirmeye devam edeceğiz. Bu konular üzerinde etraflıca çalışmalar yürüten afet destek komisyonumuz ile de hassasiyetimizi üst seviyelerde tutmaya devam edeceğiz. Bu komisyomuzun sizler için hazırlamış olduğu sıkça sorulan sorulara dair hazırladığı aşağıdaki açıklamaları da okuyabilirsiniz.
"Şüphesiz güçlükle birlikte bir kolaylık vardır" (İnşirah 5) imanıyla, tüm milletimizin birlik ve beraberlik duygusuyla feraha ulaştığımız günlere kavuşmak üzere, sevgi ve saygılarımızla.
Çamlıca Kampüs Sıkça Sorulan Sorular
Acıbadem Kampüs Sıkça Sorulan Sorular
Acıbadem Okulları