Küresel Vatandaşlık ve Kültürlerarası Öğrenme

Küresel Vatandaşlık ve Kültürlerarası Öğrenme

Acıbadem Okulları, küresel vatandaşlık kavramını, insanların kendilerini; sadece yerel topluluklarından değil, tüm dünya insanlarından oluşan büyük topluluğun parçası olarak görmeleri ve bu topluluğun refahı için sorumluluk almaları olarak tanımlar. Bu bilinçle hareket eden bireyler, küresel sorunlara duyarlılık gösterir, farklı kültürleri anlama eğilimi sergiler. Buna göre okul toplumu üyeleri; kişisel, sosyal ve çevresel anlamda etik bir bilinçle hareket ederler. Acıbadem Okulları'nın "İyi insanların gücüne ve geleceğine inanıyoruz" mottosuyla benimsediği küresel vatandaşlık anlayışı, iyi insan olmanın ve bu değerleri geliştirmenin önemini vurgular ve yol gösterir.

Acıbadem Okulları, kültürlerarası öğrenmeyi farklı kültürleri anlama ve onlarla etkili iletişim kurma becerilerini geliştiren bir süreç olarak tanımlar. İnsanlığın yararına olan her türlü bilginin kullanılmasını ve paylaşılmasını benimser ve bu bağlamda kültürlerarası öğrenmeyi önemser. Kültürlerarası öğrenme anlayışımız şu unsurları içerir:

  • Yerel ve küresel kültürel bakış açısını genişletmek, farklı kültürleri tanımak ve kültürel çeşitliliğin farkına varmak.

  • Farklı kültürlerle etkili ve duyarlı bir şekilde iletişim kurmak.

  • Kültürlerarası iletişimi önemsemek ve çok dilli iletişim becerilerine sahip olmak.

Bu yaklaşım, Acıbadem Okulları'nda küresel vatandaşlık ve kültürel anlayışın temel taşları olarak öğrencilerin bireysel gelişimini ve toplumsal katkılarını desteklemektedir.