Yemek Menüsü

19 Mayıs
Pazartesi


Sabah

RESMİ TATİL


Öğle

RESMİ TATİL


İkindi

RESMİ TATİL

20 Mayıs
Salı


Sabah

Haşlanmış Yumurta

Yeşil Zeytin

Siyah Zeytin

Örgü Peyniri

Domates

Salatalık

Mevsim Yeşillikleri

Reçel

Süt


Öğle

Mercimek Çorbası

Tavuk Döner

Patlıcan Graten

Tereyağlı Pirinç Pilavı

Karnabahar Pane

Havuç Salatası

Domates Salatası

Salata

Kereviz Salatası

Ayran

Turşu

Kek


İkindi

Meyve

21 Mayıs
Çarşamba


Sabah

Peynirli Su Böreği

Yeşil Zeytin

Siyah Zeytin

Çeçil Peyniri

Domates

Salatalık

Mevsim Yeşillikleri

Helva

Meyve Çayı


Öğle

Domates Çorbası

Köfte Izgara

Semizotu Yemeği

Makarna

Mısır Mücveri

Kırmızı Lahana Jülyen

Mevsim Salata

Şakşuka

Havuç Tarator

Yoğurtlu Brokoli Salatası

Pancar Salamura

Meyve


İkindi

Patlamış Mısır

22 Mayıs
Perşembe


Sabah

Omlet

Yeşil Zeytin

Siyah Zeytin

Misket Peynir

Kaşar Peyniri

Domates/Salatalık

Mevsim Yeşillikleri

Tereyağ/Bal

Süt


Öğle

Brokoli Çorbası

Etli Nohut

Yaz Türlüsü

Tereyağlı Pirinç Pilavı

Yalancı Mantı

Șahudi

Çiğ Köfte

Göbek Söğüş

Domates Salatası

Cacık

Turşu

Mozaik Pasta


İkindi

Meyve

23 Mayıs
Cuma


Sabah

Poğaça

Yeşil Zeytin

Siyah Zeytin

Beyaz Peynir

Domates

Salatalık

Mevsim Yeşillikleri

Tahin Pekmez

Meyve Çayı


Öğle

Ezogelin Çorba

Tavuk Tirit

Kıymalı Biber Dolması

Kajun Baharatlı Patates

Makarna Salatası

Kırmızı Lahana Salatası

Garnitür Salata

Nurdağ Salatası

Yoğurt

Hibiskus Şerbeti

Acıbiber Turşusu

Meyve


İkindi

Grissini

26 Mayıs
Pazartesi


Sabah

Haşlanmış Yumurta

Yeşil Zeytin

Siyah Zeytin

Örgü Peyniri

Domates

Salatalık

Mevsim Yeşillikleri

Reçel

Süt


Öğle

Şehriye Çorbası

Misket Köfte

Taze Fasulye

Bulgur Pilavı

Diyet Special

Kırmızı Lahana Jülyen

Garnitür Salata

Çoban Salata

Haydari

Reyhan Şerbeti

Turşu

Meyve


İkindi

Börek

27 Mayıs
Salı


Sabah

Patates Kızartması

Siyah Zeytin/Yeşil Zeytin

Çubuk Peynir

Kaşar Peyniri

Domates

Salatalık

Mevsim Yeşillikleri

Tereyağ/Bal

Meyve Çayı


Öğle

Yayla Çorbası

Tavuk Şiş Kebap

Karışık Dolma

Peynirli Makarna

Biber Kızartması

Havuç Salatası

Semizotu Salatası

Osmanlı Ezme

Yoğurt

Humus

Jalapeno Turşu

Magnolya


İkindi

Meyve

28 Mayıs
Çarşamba


Sabah

Pankek

Siyah Zeytin/Yeşil Zeytin

Üçgen Peynir

Beyaz Peynir

Domates

Salatalık

Mevsim Yeşillikleri

Tahin Pekmez

Süt


Öğle

Mercimek Çorbası

Acıbadem Burger

Ratatouille

Kajun Baharatlı Patates

Brokoli Salatası

Göbek Söğüş

Domates Söğüş

Yoğurtlu Makarna

Amerikan Salatası

Turşu

Meyve


İkindi

Kuruyemiş

29 Mayıs
Perşembe


Sabah

Menemen

Yeşil Zeytin

Siyah Zeytin

Kaşar Peyniri

Domates

Salatalık

Mevsim Yeşillikleri

Helva

Süt


Öğle

Soğuk Çorba

Etli Kuru Fasulye

Patates Musakka

Tereyağlı Pirinç Pilavı

Zeytinyağlı Kereviz

Kırmızı Lahana Salatası

Bolu Salatası

Nurdağ Salata

Yeşil Zeytin Salatası

Cacık

Acıbiber Turşusu

Şekerpare


İkindi

Muz&Süt

30 Mayıs
Cuma


Sabah

Açma

Yeşil Zeytin

Siyah Zeytin

Çeçil Peyniri

Domates

Salatalık

Mevsim Yeşillikleri

Fındık Kreması

Meyve Çayı


Öğle

Ezogelin Çorba

Tavuk Pirzola

Kıymalı Kabak Kalye

Makarna

Közlenmiş Biber Salatası

Havuç Jülyen

Amasra Salatası

Domates Salatası

Kısır

Meyve Kompostosu

Pancar Salamura

Meyve


İkindi

Patates Kroket

Özel Acıbadem Okulları olarak çocuklarımızın sağlıklı, lezzetli ve doğru beslenmeleri için kaliteli markalardan, taze sebze, meyve, et ve balık gibi yiyeceklerden oluşan menülerimizi gıda mühendisi ve yemek komisyonu denetiminde kendi mutfağımızda kendimiz hazırlıyor ve ikram ediyoruz.

  • Kullanılan gıda ürünleri Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları Enstitüsü kalite belgelerine sahip en kaliteli ürünlerden seçilerek satın alınmaktadır.
  • Menülerimiz mevsim şartlarına uygun olacak ürünlerin içeriğinden hazırlanıp hiçbir katkı maddesi ve hazır gıdadan oluşan ürün kullanılmamaktadır.
  • Menülerimizde haftalık olarak et, beyaz et, sebze ve bakliyat ürünleri gibi her şeyden tüketilecek şekilde kapsamlı olarak hazırlanmaktadır.
  • Kullandığımız sebze, meyve, et ve beyaz etler taze olması için günlük veya haftalık olarak temin edilmektedir.
  • Kahvaltılık olarak ikram edilen börek çeşitlerimiz ve zeytinyağlı sarmalarımız mutfak personelimiz tarafından ev usulü olarak üretilmektedir.
  • Menülerimizdeki köfte çeşitleri okulumuzda çekilen etlerden oluşan kıymadan üretilmektedir.
  • Menülerimizin kalorileri hesaplanmaktadır.
  • Pişen yemeklerimizin numuneleri 72 saat saklanmaktadır.
  • Mutfak ve yemekhane hijyen kurallarına uygun araç ve gereçlerle hazırlanmakta ve temizlenmekte olup Acıbadem Okulu Mutfağında üretilmektedir.
  • Yemeklerin yapımında kullandığımız su ve üretilen yemekler periyodik analizlerle denetlenmektedir.
  • Mutfak personelimizin tüm hijyen ve temizlik eğitimini almış olup sertifikalıdır.

Kullandığımız başlıca markalarımız şu şekildedir;

  • Süt ve Süt ürünleri : Sütaş, Kaanlar, Torku, Tek süt, İtimat, Alionbaşı
  • Kahvaltılıklar: Seyidoğlu, Koska, Torku, Mudurnu
  • Yağ: Yudum, Kırlanğıç, Zade, Salat
  • Et ve Tavuk: Danet, Erpiliç
  • Ekmek: Halkekmek
  • Salça: Tat, Tamek
  • Makarna: Filiz