Sarıkamış Müze Sergisi

VEFAKÂR GENÇLİK

FEDAKÂR ECDADINI

UNUTMADI!

Osmanlı tarihinin kara günleriydi... Üç kıtada gölgesi ferahlık veren büyük çınarın dalları koparılıyordu. Sarıkamış’ta ordu Ruslara karşı büyük bir hamle için seferber olmuştu ve aylardan aralıktı.

En fecisi bu karda, bu ayazda yollarını kaybeden bazı birliklerin bütün askerleriyle ve silahlarıyla birlikte çarpışmadan, tek bir mermi bile atmadan yok olmasıydı. Karlı, buzlu dağlarda donarak şehit olanlar hiç unutulmadı.

Acıbadem Koleji öğrencileri de Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin rehberliğinde aziz şehitlerimize vefa borcu olarak onların kahramanlıklarını ve fedakârlıklarını bir nebze olsun yaşamaya ve anlatmaya çalıştı. Bu amaçla okudukları “Kar Kelebekleri” isimli kitaptan yola çıkarak öğrencilerimiz kitap müze sergisi oluşturdular.

Ayrıca öğrencilerimiz hazırladıkları bir piyes ile izleyenleri o günlere götürdüler.