Salgın Hastalıklara Karşı Alınan Önlemler

Acıbadem Okulları olarak Koronavirüsten koruma ve tedbir amacıyla gerekli önlemler alınmış olup bu konuya hassasiyet gösterilmektedir.

Rutin olarak yapılan uygulamaların periyotları artırılmış, maddeler halinde aşağıda bilginize sunulmuştur.

Kurum İçinde Uygulanan Çalışmalar

• Temizlik ürünlerinde farklılaştırma (dezenfektan ürün takviyesi) yapılmıştır.
  • Yemekhane, sınıf, atölye, oda ve lavaboların günlük temizlik periyotları artırılmıştır.
  • Her ders öncesi ve sonrası sınıf ve atölyelerin kapı kolları dezenfektan maddesiyle temizlenmektedir.
  • Sınıflar, koridorlar ve kullanılan atölyeler her teneffüs arasında kat görevlileri ve öğretmenler tarafından havalandırılmaktadır.
  • Teneffüs öncesi ve sonrası lavaboların temizliği çamaşır suyu ile periyodik olarak temizlenmektedir.
  • Enfekte olma riskini azaltmak için yemekhane ve koridorlara el temizliğini sağlama amacıyla dezenfektan sıvısı montajı yapılmıştır.
  • Personel için koruyucu maske ve eldiven stokumuz güçlendirilmiş.
  • Okul içi sıcaklık 22 derecede tutulmaktadır. Gün içerisinde 4 kez sınıflarda bulunan
    dereceler vasıtasıyla okul hemşiresi tarafından kontrol edilmektedir.
  • Sabah kahvaltılarında C vitamini ( meyve ) takviyesiyle taze mandalina ve portakal menüye eklenmiştir.
  • Öğretmen, öğrenci ve personelin bu konuda bilinçlendirilmesi için Sağlık Bakanlığından ve Milli Eğitim Bakanlığından gelen broşür, afiş ve bilgilendirme notları okulun çeşitli alanlarına asılıp uygulanmakta ve öğrencilerimiz bilinçlendirilmektedir.
  • El yıkama tekniği ile ilgili bilgilendirme görseli bütün lavabolarımızda öğrencilerin görebileceği yerlere asılmıştır.
  • Kurumlarımızda her ay düzenli olarak yetkili uzman firma tarafından ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapılmaktadır.
  • Servislerimizde temizlik ve dezenfektan periyotları artırılmıştır.
  • Sınıflarda Milli Eğitim bakanlığının Koronavirüsü ile mücadelede için yayınlamış olduğu tedbirler ile ilgili video izletilmekte ve uygun bir dille öğrencilerde farkındalık oluşturulmaktadır.
  • Okul hemşiresi ve okul doktorumuz vasıtası ile hasta olan öğrencilerimizin günlük sayıları alınmakta ve ateşi olan, üst solunum enfeksiyonu olup rahatsız olan öğrencilerimiz evlerinde dinlendirilmektedir.
  • 12 Mart-17 Nisan aralığında gerçekleştirmeyi planladığımız kalabalık ve kapalı ortam gezilerimiz tedbir amaçlı iptal edilmiştir.