Sevinçlerimizi ve Üzüntülerimizi Paylaşıyoruz

Öğrenilen bilgilerin hayatta karşılık bulması önemli bir hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda 5. Sınıflar ders müfredatında bulunan “Sevinçlerimizi ve Üzüntülerimizi Paylaşıyoruz” ünitesinin bir uygulaması olarak “Hastane Ziyareti” etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Bu ziyaretimiz öncesinde konunun faziletinden, asr-ı saadetteki uygulamalardan ve psikolojik-sosyolojik taraflarından bahsederek öğrencilerimizi hazırlamış olduk. Öğrencilerimiz bir paket çikolata alarak hastaları ziyarete başladılar. Öğretmenler eşliğinde çeşitli bölümlere ayrılan öğrenciler gittikleri her yerde ilgiyle karşılandılar. Hastanede hastasından refakatçisine, personelinden doktoruna kadar herkes bu çalışmadan çok memnun kaldı.

En önemlisi de öğrencilerimizin hastalar ile yaşadığı duygusal diyaloglar oldu. Öğrencilerimiz, zor günlerde Müslümanların birbirinin yanında olması gerektiğini bu ziyaret ile daha iyi anlamış oldular.

Bize bu imkanı veren hastane yönetimine çok teşekkür ederiz.