Kayıt Şartları

2018 – 2019 Eğitim Öğretim Dönemi Kayıt Süreci

Anaokulu;

Anasınıflarımıza 48 ayını doldurmuş olan öğrencilerin kaydı gerçekleştirilmektedir. Sınıflar öğrencilerin doğum yılı ve ayı gözetilerek oluşturulmaktadır..

Anasınıfı öğrencisinin rehber öğretmenle mülakatının olumlu sonuçlanması sonrasında kayıt gerçekleştirilir.

İlkokul 1. Sınıf;

İlkokul 1. Sınıf kaydından önce öğrenciye rehber öğretmen tarafından Metropolitan (Okul Olgunluğu) testi uygulanır. Testin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

İlkokul Ara Sınıf Kayıt;

2. sınıf ara kayıt öğrencisi ile rehberlik mülakatı gerçekleştirilir. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

3. sınıf ve 4. sınıf öğrencisine Acıbadem’e Giriş Sınavı uygulanır. Sınav sonucuna göre öğrenci rehberlik mülakatına alınır. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

Ara sınıflara kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilir.

Ortaokul Kayıt;

Ortaokul bölümümüze kayıt olacak her öğrenci; 17 – 18 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Acıbadem’e Giriş Sınavına katılır. belirtilen tarihlerde sınava katılamayan öğrenciler için ayriyeten sınav randevusu oluştur. Sınav başarısı % 75 ve üzeri olan öğrencilerin kayıtları gerçekleştirilir. % 70 – % 75 başarı ortalamasında kalan öğrencilere rehber öğretmen tarafından Cas uygulaması gerçekleştirilir. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.
% 70 başarı ortalamasının altında kalan öğrencilerin okula kayıt işlemi gerçekleştirilmez.

Ortaokul kız öğrencilerin kaydı, Çamlıca Kampüsüne; erkek öğrencilerin kaydı Acıbadem Kampüsüne gerçekleştirilir.

Ara sınıflara kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilir.

Tüm sınıflarımızda muhasebeye gerekli evraklar teslim edildiğinde kesin kayıt işlemini tamamlamış olur.

17 – 18 Şubat tarihlerinde Acıbadem’e Giriş Sınavına katılan aday öğrenciler için indirim oranları aşağıdaki gibi gerçekleştirilecektir.

Kriter Puan Aralığı

Eğitim – Öğretim Ücretinden İndirim Oranı

%100

99 – 96

%85

95 – 91

%60

90 – 85

%40

Burs imkanından faydalanacak öğrenci sayısı 16’dır.

Burs almaya hak kazanacak öğrenciler puan sıralamasına tabii tutulacaklardır. En yüksek puandan başlayacak şekilde sıralama yapılacak olup, burs kontenjanı buna göre dağıtılacaktır.