Kayıt Şartları

2021-2022 Eğitim Öğretim Dönemi Kayıt Süreci

Anaokulu;

Acıbadem ve Çamlıca Kampüsü Anasınıflarımıza 48 ayını doldurmuş olan öğrencilerin kaydı gerçekleştirilmektedir.

Sultantepe Anaokulumuzda 36 ayını doldurmuş olan öğrencilerin kaydı gerçekleştirilmektedir.

Gül Ağacı Anaokulumuzda 36 ayını doldurmuş olan öğrencilerin kaydı gerçekleştirilmektedir.

Sınıflar öğrencilerin doğum yılı ve ayı gözetilerek oluşturulmaktadır.

Anasınıfı öğrencisinin rehber öğretmenle mülakatının olumlu sonuçlanması sonrasında kayıt gerçekleştirilir.

İlkokul 1. Sınıf;

İlkokul 1. Sınıf kaydından önce öğrenciye rehber öğretmen tarafından, öğrencinin yaş ve gelişim seviyesine uygun olan test ve envanterler uygulanır. Testin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

İlkokul Ara Sınıf Kayıt;

2. sınıf ara kayıt öğrencisi ile rehberlik mülakatı gerçekleştirilir. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

3. sınıf ve 4. sınıf öğrencisine Seviye Belirleme Sınavı uygulanır. Sınav sonucuna göre öğrenci rehberlik mülakatına alınır. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

Ara sınıflara kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilir.

Ortaokul Kayıt;

Ortaokul bölümümüze kayıt olacak her öğrenci; 20-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Acıbadem Giriş Sınavına katılır. Sınav başarısı belirlenen taban puanı* üzerinde olan öğrencilerle PDR randevusu oluşturulur. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

* Taban puan; Bursluluk Sınavı Komisyonu tarafından; sınavdan sonra belirlenir.

Belirlenen taban puanın altında kalan öğrencilerin okula kayıt işlemi gerçekleştirilmez.

Belirtilen tarihlerde sınava katılamayan öğrenciler için ayriyeten kayıt kabul sınavı randevusu oluştur. Sınavsız öğrenci kabulü yapılmaz.

Ortaokul kız öğrencilerin kaydı, Çamlıca Kampüsüne; erkek öğrencilerin kaydı Acıbadem Kampüsüne gerçekleştirilir.

Ara sınıflara kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilir.

Tüm sınıflarımızda muhasebeye gerekli evraklar teslim edildiğinde kesin kayıt işlemini tamamlamış olur.