Türkiye’nin İlk Bisiklet Dostu Okulu Olduk.

Bisikletliler Derneği ile yürüttüğümüz proje kapsamında yapılan bir dizi çalışma sonrasında Türkiye’nin ilk Bisiklet Dostu Okulu olduk.

Bu kapsamda bisiklet kulübümüz; taşıt kullanmanın A, B, C sini sağlıklı, çevreci, ekonomik, sportif ve sürdürülebilir alternatif bir ulaşım aracı olan bisiklet İle öğretiyor. Bunun yanında; trafik kurallarının temellerini, bisikleti bir taşıt olarak tanımayı, güvenlik kontrol ve ayarlarını yapabilmeyi, bakım onarımını yaparak el becerilerimizi geliştirmeyi, uygulamalı ileri sürüş teknikleri dersleri ile denge, zamanlama, çakışma gibi algı, hesaplama ve reflekslerimizi geliştirmeyi, ıslak, buzlu ve kumlu zeminde araç kontrolünü, doğru viraj tekniğini, doğru vites kullanmayı, trafikte geniş açı bakmayı ve daha pek çok bilgi ve beceri bu kulüp kapsamında ele alınacak.

Haftanın iki günü gerçekleşen kulüp eğitimlerini Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz vermektedir.