Kayıt Şartları

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Dönemi Kayıt Süreci

Anaokulu;

Anasınıflarımıza 48 ayını doldurmuş olan öğrencilerin kaydı gerçekleştirilmektedir. Sınıflar öğrencilerin doğum yılı ve ayı gözetilerek yapılmaktadır.

Anasınıfı öğrencisinin rehber öğretmenle görüşmesinin olumlu sonuçlanması sonrasında kayıt gerçekleştirilir.

İlkokul 1. Sınıf;

İlkokul 1. Sınıf kaydından önce öğrenciye rehber öğretmen tarafından Metropolitan (Okul Olgunluğu) testi uygulanır. Testin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

İlkokul Ara Sınıf Kayıt;

2. sınıftan itibaren Acıbadem’e Giriş Sınavı uygulanır. Sınav sonucuna göre öğrenci rehber öğretmenle görüştürülerek; Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

Her Cumartesi günü saat 10:00’da Acıbadem’e Giriş Sınavı gerçekleştirilir.

Ara sınıflara kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilir.

Ortaokul Kayıt;

04 – 05 Mart tarihlerindeki Acıbadem’e Giriş Sınavına katılamayan öğrenciler; Her cumartesi günü saat 10:00’da gerçekleştirilen Acıbadem’e Giriş Sınavına katılırlar. Sınav başarısı % 75 ve üzeri olan öğrencilerin kayıtları gerçekleştirilir. % 70 – % 75 başarı ortalamasında kalan öğrencilere rehber öğretmen tarafından Cas uygulaması gerçekleştirilir. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.
% 70 başarı ortalamasının altında kalan öğrencilerin okula kayıt işlemi gerçekleştirilmez.

Ortaokul kız öğrencilerin kaydı, Çamlıca Şubesine; erkek öğrencilerin kaydı Acıbadem Şubesine gerçekleştirilir.

Ara sınıflara kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilir.

Tüm sınıflarımızda muhasebeye gerekli evraklar teslim edildiğinde kesin kayıt işlemini tamamlamış olur.

04 – 05 Mart tarihlerinde Acıbadem’e Giriş Sınavına katılan aday öğrenciler için indirim oranları aşağıdaki gibi gerçekleştirilecektir.

Kriter Puan Aralığı

Eğitim – Öğretim Ücretinden İndirim Oranı

700 %100
685 – 699 %85
675 – 684 %60
660 – 674 %40
650 – 659 %30

Burs imkanından faydalanacak öğrenci sayısı 12’dir.

Burs almaya hak kazanacak öğrenciler puan sıralamasına tabii tutulacaklardır. En yüksek puandan başlayacak şekilde sıralama yapılacak olup, burs kontenjanı buna göre dağıtılacaktır.