Kayıt Şartları

2019 – 2020 Eğitim Öğretim Dönemi Kayıt Süreci

Anaokulu;

Acıbadem ve Çamlıca Kampüsü Anasınıflarımıza 48 ayını doldurmuş olan öğrencilerin kaydı gerçekleştirilmektedir.

Sultantepe Anaokulumuzda 36 ayını doldurmuş olan öğrencilerin kaydı gerçekleştirilmektedir.

Gül Ağacı Anaokulumuzda 36 ayını doldurmuş olan öğrencilerin kaydı gerçekleştirilmektedir.

Sınıflar öğrencilerin doğum yılı ve ayı gözetilerek oluşturulmaktadır.

Anasınıfı öğrencisinin rehber öğretmenle mülakatının olumlu sonuçlanması sonrasında kayıt gerçekleştirilir.

İlkokul 1. Sınıf;

İlkokul 1. Sınıf kaydından önce öğrenciye rehber öğretmen tarafından, öğrencinin yaş ve gelişim seviyesine uygun olan test ve envanterler uygulanır. Testin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

İlkokul Ara Sınıf Kayıt;

2. sınıf ara kayıt öğrencisi ile rehberlik mülakatı gerçekleştirilir. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

3. sınıf ve 4. sınıf öğrencisine Seviye Belirleme Sınavı uygulanır. Sınav sonucuna göre öğrenci rehberlik mülakatına alınır. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

Ara sınıflara kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilir.

Ortaokul Kayıt;

Ortaokul bölümümüze kayıt olacak her öğrenci; 15-16 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Bursluluk Sınavına katılır. Sınav başarısı belirlenen taban puanı* üzerinde olan öğrencilerle PDR randevusu oluşturulur. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde kayıt gerçekleştirilir.

* Taban puan; Bursluluk Sınavı Komisyonu tarafından; sınavdan sonra belirlenir.

Belirlenen taban puanın altında kalan öğrencilerin okula kayıt işlemi gerçekleştirilmez.

Belirtilen tarihlerde sınava katılamayan öğrenciler için ayriyeten kayıt kabul sınavı randevusu oluştur. Sınavsız öğrenci kabulü yapılmaz.

Ortaokul kız öğrencilerin kaydı, Çamlıca Kampüsüne; erkek öğrencilerin kaydı Acıbadem Kampüsüne gerçekleştirilir.

Ara sınıflara kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilir.

Tüm sınıflarımızda muhasebeye gerekli evraklar teslim edildiğinde kesin kayıt işlemini tamamlamış olur.

15 – 16 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Bursluluk Sınavına katılan aday öğrenciler için indirim oranları Bursluluk Sınavı Şartnamesi'nde belirlenmiştir. Bursluluk Sınavı Şartnamesi, sınav başvuru ekranında yer almaktadır.