Ortaokul Telafi Eğitimleri Bilgilendirme Metni

ÖNEMLİ NOT : Bu yazımız 2020-2021 öğretim yılında okullarımızda öğrenim görecek bütün öğrencilerimizi ve velilerimizi ilgilendirmektedir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde sonuna kadar okunması önerilir.

ORTAOKULLAR İÇİN TANIŞMA – ORYANTASYON VE TELAFİ PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME YAZISI

Değerli Velimiz,

Covid- 19 Küresel salgından dolayı, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizde ara verilen örgün eğitim- öğretim çalışmaları; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda 19 Haziran 2020 tarihine kadar online ortam ve araç-gereçlerle, eksik konu kalmayacak şekilde tamamlanmıştır. Yine Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla, 23 Mart 2020 – 19 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen online eğitimlerin telafisi, Acıbadem Okullarında bütün sınıf düzeylerinde ve bütün dersleri kapsayacak şekilde 17 Ağustos 2020 - 21 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Konuyla ilgili olarak sınıf düzeylerine göre detaylı planlama bilgisi aşağıda sunulmuştur.

5.6.7. SINIFLAR İÇİN TANIŞMA - ORYANTASYON VE BÜTÜN 5.6.7. SINIF  ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN TELAFİ PROGRAMLARI

5. sınıf öğrencilerimizin oryantasyon çalışmaları 24 Ağustos 2020 tarihinde öğlene kadar, 6.7.8.sınıf düzeylerinde okullarımıza yeni kayıt olan öğrencilerimizin oryantasyon çalışmaları da 21 Ağustos 2020 tarihinde öğlene kadar yapılacaktır. 5.6 ve 7.sınıf öğrencilerimizin telafi eğitimi programları 24 Ağustos 2020 – 18 Eylül 2020 tarihleri arasında okullarımızda tam gün olarak geçekleştirilecektir.

8.SINIFLAR İÇİN TELAFİ  PROGRAMI – LGS HAZIRLIK SÜRECİ İLE 2020-2021 ÖĞRETİM YILI DERSLERİNİN BAŞLAMASI

Okullarımıza yeni kayıt olan 8.sınıf öğrencilerimizin oryantasyon çalışmaları 17 Ağustos 2020 tarihinde öğlene kadar yapılacaktır.

8.sınıf öğrencilerimiz için LGS hazırlık sürecinde özellikle önemli olan 7.sınıf ders konularının telafisi ve LGS Hazırlık süreci çalışmaları 17 Ağustos 2020 – 4 Eylül 2020 tarihleri arasında okullarımızda ve tam gün olarak gerçekleştirilecektir. 7 Eylül 2020 tarihinden itibaren de 2020-2021 öğretim yılı ders konularına devam edilecektir. Bu çalışmalar 8.sınıf öğrencilerimizin 2021 LGS sınavına hazırlıkları açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle öğrencilerimizin 17 Ağustos 2020 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek çalışmalara mutlaka eksiksiz devam etmeleri gerekmektedir.

Covid- 19 Pandemi nedeniyle, Telafi Programlarımız ve 2020-2021 Öğretim yılı için gerekli tedbirler alınmıştır. Konuyla ilgili gelişmelere göre tedbirlerimizdeki gerekli güncellemeler zamanında yapılacaktır.

Sağlıklı günlerde okullarımızda görüşmek dileğiyle saygılarımızla…

ACIBADEM OKULLARI

Not : Herhangi bir konudaki soru ya da sorularınız için ortaokul müdür yardımcımızla iletişime geçebilirsiniz.