Değerli Okul Zirvesi

Acıbadem Okulları, iyilikte ve güzelliklerde yardımlaşma, dayanışma içerisinde olmak ve iyilikleri yaygınlaştırmak maksadı ile “Değerli Okul Zirvesi” kapsamında İlkokul ve Ortaokul düzeyinde Din Eğitimi branşlarında eğitim veren kurumlar ile bir araya geliyor. Zirvede, 8 okuldan 8 konu kapsamında 8 bildiri yer alacaktır. Katılımcılarımız, bildirilerde çok değerli kurumlardan eğitime pratiklik kazandıracak somut uygulamalar dinleme imkânı bulacaktır. Bu çerçevede 15 Aralık 2018 Cumartesi tarihinde, eğitime gönül vermiş ve nesil inşasını kendisine dert edinmiş değerli eğitimciler bir araya gelecektir.

Amaç

Kurumlarda uygulanan eğitim modellerinin paylaşılması; eğitim modellerinin, kuramlarının, stratejilerinin ve yöntemlerinin güçlü yanlarının ve bunlara duyulan ihtiyacın paydaşlara birinci ağızdan aktarılması, bu sayede eğitim modellerindeki çeşitliliğin, farklı bakış ve yaklaşımların ortak bir platformda paylaşılmasıdır.

Hedef

Din Eğitimi alanında çalışma yapan tüm kurumların birlik ve beraberliğini sağlamak, bu konuda yardımlaşma ve dayanışma içerisinde bulunmak. Bu zirveden kazanılan bilgilerle, kurumlar kendi dinamizmini artırmış olacaktır.

Bildiri Çerçevesi

Din eğitimi alanında paylaşılacak konu başlıkları şunlardır:

1. Okulun Hedefi

2. Okulun Ders İçeriği ve Yöntemi

3. Örnek Ders Uygulamaları

4. Kuran-ı Kerim Dersi Yöntemleri ve Örnek Uygulamalar

5. Tavsiye Edilen Ders Materyalleri ve Faydaları

6. Etkinlik Takvimi ve Öne Çıkan Etkinlikler

7. Projeler

8. Din Eğitimi Temel İhtiyaçları ve Çözüm Önerileri

Not: Her alan ile ilgili paylaşım yapılması zorunlu değildir

Kimler katılabilir?