Acıbadem Okulları Erken Çocukluk Zirvesi

Acıbadem Okulları olarak düzenlemiş olduğumuz Erken Çocukluk Zirvesi 12 Ekim'de  Çamlıca Kampüsümüzde gerçekleşti. Yaklaşık üç yüz kişinin dinleyici olarak katıldığı zirvede erken çocukluk dönemi üzerine önemli konulara değinildi.

Alanında uzman isimleri ağırladığımız zirvede erken çocukluk döneminde eğitimin nasıl olması gerektiği ve  dikkat edilmesi gereken konular üzerinde duruldu.

İlk bölümünü panel olarak gerçekleştirdiğimiz zirvede Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Okul Öncesi Eğitim Uzmanı Doç. Dr. Özgül Polat “Erken Çocuklukta Eğitimin Kalitesini Arttırma Yolları” konulu konuşmalarıyla dinledik. Özgül Polat "Nerede olduğumuzu bilirsek yolumuzu ona göre çizeriz." cümlesiyle eğitimde nerede olduğumuz konusuna dikkat çekti.

Daha sonra Eğitimci - Yazar Tuğba Coşkuner “Etkili ve Sıra Dışı Öğretmenlik” konusu ile katılımcılarımızla buluştu. Coşkuner, sisteme rağmen etkili öğretmenliğin nasıl olması gerektiği üzerinde dururken, çocukların gelişiminde sorumlulukların alınmaması gerektiğine "Çocuklardan sorumlulukları alırsanız özgürlüklerini alırsınız" cümlesiyle vurgu yaptı.

Zirve konuşmacılarımızdan Uzman Psikolojik Danışman,  Aile ve Çocuk Terapisti Kudret Eren Yavuz “Nörookul: Beyin Dostu Eğitim” konusu ile bizlerleydi.  Yavuz, "Çocukluk hikayeleriniz her birinizin beyin kıvrımlarında gizli" cümlesiyle eğitimde beyinin önemine dikkat çekti.

Panelin son konuşmasını gerçekleştiren Uluslararası Oyun Birliği IPA Türkiye temsilcisi ve oyun savunucusu olan Prof. Dr. Belma Tuğrul “Meraklı Çocuklara Yaratıcı Öğretmenler” konusu ile bizlerle birlikteydi. Tuğrul "Nasıl bir öğretmen olarak hatırlanmak istediğinize siz karar vereceksiniz" cümleleriyle çocuk merkezli eğitimin önemine vurgu yaptı.

Erken çocukluk eğitimini konuşmak üzere toplandığımız zirvenin ikinci bölümü on iki farklı atölye ile devam etti.

Katılımcılarımız Müzede Çocuk Elleri, Tabiattaki Ayak İzlerimiz, Önüm-Arkam-Sağım-Solum Matematik, Yaşasın Oyun, Çift Dilli Eğitim Uygulamaları, Kalbe Değer, Ezber Bozan Uygulamalar, Dünyamı Kodluyorum, Hayatı Zenginleştiren Sınıfları, Düşün-Tasarla-Sergile, Ben de Varım, Dikkat! Burada Merak Var atölyeleri ile akademik bilgiyi uygulamalı hale getirmiş oldular.