3. Yarının Eğitimi Zirvesi

Acıbadem Okulları olarak ana sponsoru olduğumuz 3. Yarının Eğitimi Zirvesi 2-3 Kasım’da Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Dinleyicilerin yoğun katılım gösterdiği, Avusturalya ve Kanada eğitim modelinden örneklerle yarının eğitiminin konuşulduğu zirvede değinilen konular  katılımcılar tarafından merakla takip edildi.

İlk bölümünde Waterloo Üniversitesi Rektörü Feridun Hamdullahpur "Büyük Değişim Çağında Yüksek Öğretimin Farklılaşması" konusuyla dinledik.

Feridun Hamdullahpur; Yükseköğretim Değişim Trendleri Hakkında Sınıf Dışı Deneyimleri İçeren Eğitim, Disiplinlerarası Araştırma, Bilginin Erişilebilirliği Ve Demokratikleşmesi, Yaşam Boyu Öğrenme, Daha Etkin Bir Eğitim İçin Üniversite Ve Sanayiyi Bir Araya Getirecek Kritik Düzenlemeler konularına vurgu yaptı.

Daha sonra Ontario Eyaleti Eğitim Bakan Yardımcısı Mary Jean Gallagher "Ontario’daki Öğrenci Başarısını Nasıl İnşa Ettik?" konusuyla Ontario'daki tecrübelerini katılımcılarımızla paylaştı.

Zirvede Microsoft CTO'su Onur Koç, "Deneysel Problem Odaklı Kişiselleştirilmiş Engelsiz Eğitim" başlıklı konuşmasıyla teknolojinin eğitime uyarlanması hakkında önemli noktalara değindi. Onur Koç “ Her çocuk özel olduğuna göre, onların her birine özel müfredat hazırlamalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Yarının eğitimini konuşmak üzere toplandığımız zirvenin ikinci bölümünde ise eğitim hakkında ufuk açıcı konuşmalar katılımcılarla buluştu.

Unilever Körfez Ülkeleri Müdürü Cem Tarık Yüksel "Belirsizi Yazmak" konusuyla Yarının Eğitimi Zirvesi sahnesinde ağırladıktan sonra Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri’nde Kazanım Değerlendirme Uygulamasını (KDU) yürüten akademisyen Eren Ceylan "Okul İşleyişine Yön Vermek: Veri Analitiği" konusuyla PISA verileri üzerinden gerçekleştirdiği konuşmasıyla dinledik.
 

Zirvemizde "Yarının Öğretmenleri" yarışmasında ilk 10 finaliste ödülleri takdim edildi.

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç "Aslında Öğretmenler En Önemli Beyin Cerrahlarıdır" konusuyla bizlerle birlikte oldu.

Konuk ülkemiz Avusturalya Bilim Öğretmenleri Derneği (ASTA) Yönetim Kurulundan olan Kay Lembo eğitimde Stem'in önemine vurgu yaptı.

Enerjisini gün boyu kaybetmeyen zirvede ilham verici konuşmalar ve 6 farklı atölye katılımcılarla buluştu. Atölye destekli zirvede Kanada'nın en seçkin oyunlaştırma uzmanlarından Scott Hebert "Başlamak için Yıldıza Bas" atölyesi ile katılımcılarımızla bir araya geldi. 

 Eş zamanlı olarak devam eden atöylerde Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojilerini "V Fabrika ile İçerik Geliştirme" atölyesi uygulamalı olarak gerçekleşti.

Teknoloji ve eğitim dolu atölyemiz "Minecraft ile Oyun Tabanlı Öğrenim Atölyesinde" Bariyer oyunu oynayan katılımcılar, bu oyun üzerinden karar verme ile ilgili düşünme metotları üzerinde tartıştılar.

Avustralya'dan gelen konuşmacılarımızdan Wee Tiong Seah, "JEDI Yaklaşımına Göre Yetkinlikleri ve Karakter Özelliklerini Kazandırma" adlı atölyesiyle bizlerle birlikte oldu.

Uzman Psikolog Gülce Nur Dinçer ile "Sınıfa Narrative Dokunuşlar" atölyesi ile Yarının Eğitimi Zirvesi ilk günü tamamlamış oldu.

Yarının Eğitimini konuşmak üzere bir araya geldiğimiz zirvenin ikinci gününde, konuk ülkemiz Kanada’dan Randal Martin “Brıtısh Columbia’nın K-12 Eğitim Sistemindeki Üstün Başarısının Takibi ve Korunması” hakkında katılımcılarımızla önemli bilgiler paylaştı.

Eğitimde değişimi gerçekleştirmek için çabalayan, Kanada'nın en seçkin oyunlaştırma uzmanlarından Scott Hebert "Çocuklar Pasta Seviyorsa, Neden Senin Pastanı Yemesinler?" konusuyla 3. Yarının Eğitimi Zirvesi'nde bizlerle birlikteydi. "Okul çok tekrara dayalı, çok sıkıcı ve çocuklar neyi neden öğrendiğini bilmiyorlar. Eğitim sistemimizi değiştirmezsek çocukların geleceğinden çalmış oluruz" sözleriyle Scott Hebert, koltukların altlarına sakladığı altın çikolatalar ile zirvemizi oyunlaştırdı.

Yarının eğitimini konuşmak üzere toplandığımız zirvenin ikinci bölümünde Avustralya-Victoria Eyaleti Eğitim Direktörü Barış Satar "Uluslararası Eğitim ve Teknolojileri" konusuyla bizlerle birlikte oldu.

26 yıllık matematik öğretimi tecrübesiyle Avustralya Melbourne Üniversitesi matematik eğitmeni Wee Tiong Seah “21. yy. Sosyal Becerilerin Gelişimi: Değerler Yaklaşımı” sunumu ile dinledik. Wee Tiong Seah  “Bir öğrenci öğrenmeyi istemiyorsa okul istediği kadar güzel olsun öğrenemez. Bu yüzden önce öğrenciye öğrenme sevgisi aşılamalıyız.” sözleriyle öğrenme sevgisinin önemine vurgu yaptı.

İlk gün olduğu gibi enerjisini gün boyu kaybetmeyen zirvede ilham verici konuşmalar ve eş zamanlı atölyelerle devam etti.

Kayhan Karlı moderatörlüğünde gerçekleşen çocuk oturumunda ortaokul öğrencilerden oluşan konuşmacılarımız, okullarının onlarda bıraktığı izlenimlerini ve çocuklar için daha iyi bir okulun nasıl olması gerektiği hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

Konuk ülkemiz Kanada'dan gelen konuşmacımız Randall Martin "Öğrenci Başarısının Anahtarı: BC'de Kişiselleştirilmiş Öğrenme ve Gelişen Müfredat" adlı atölye çalışmasını gerçekleştirdi.

Büyük ilgiyle beklenen Oyunlaştırma atölyesi Türkiye'nin en seçkin oyunlaştırma uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz gerçekleşti. Ercan Altuğ Yılmaz "Oyununu Ciddiye Al, 6 Adımda Oyunlaştır" atölyesi ile katılımcılarımızla buluştu.

 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme uzmanı Dr. Türker Toker, Üst Düzey Beceri Ölçümünün konuşulduğu atölyede Lösemili Çocuklar Haftasına dikkat çekmek için maskesiyle katıldı.

Küresel Öğretmen Ödülü Finalisti Nurten Akkuş, "Bir çocuk değişir dünya değişir" vurgusuyla konuşmalarını noktaladı.

Eğitime değer katmak isteyen ülkelerin buluştuğu, öğretmenlerden yöneticilere kadar pek çok kişinin katıldığı 3. Yarının Eğitimi Zirvesini tamamladık. Programı organize eden Yarının Eğitimi Zirvesi Platformuna, yurt içi - yurt dışından katılım gösteren tüm konuşmacı ve konuklara teşekkür ederiz. Yarının eğitimine ve geleceğine katkı sağlayacak nice zirvelerde buluşmayı temenni ederiz.