Zarafet Atölyesi

Özel Acıbadem Okulları olarak adı ve eğitimiyle Türkiye’de bir ilk olan Zarafet Atölyesi’ni eğitim camiasına kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kültür dünyamıza ait adab-ı muaşeret düsturlarından dikiş nakış eğitimine, ev ekonomisinden yemek ve pasta yapımına kadar çeşitli alanlarda özenle hazırlanan Zarafet Atölyesi, değerler eğitimi ve beceri gelişiminin bir tamamlayıcısı olarak öğrencilerimizle buluşmaktadır.

Çamlıca kampüsümüzde kız öğrencilerimize özel olarak hazırlanan bu eğitim, her detayı özenle düşünülmüş atölyemizde her hafta bir konu üzerinden işlenen derslerle yapılarak, öğrenilen her konu atölye ortamında uygulanmaktadır.

Yeni Bir Zarafet Tanımı

Hayata bakış açıdır zarafet; kim olduğunuzu, atalarınızı, geleneklerinizi, değerlerinizi bilmektir. Anı yaşarken, sıradan şeylerin harcıdır zarafet; yürüyüştür, oturuştur, tatlı dil, güler yüzdür. Kelimelerin dostudur zarafet; sestir, ahenktir, hece hece muhabbettir.

Evrenseldir zarafet; başka dilleri ve kültürleri bilmektir ama ana dilini ve özünü korumaktır. İyiyi ve kötüyü ayırmaktır zarafet; incelemek, gözlemek, ibret almak, farkına varmaktır. Topluma değer katmaktır zarafet; caddede, sokakta, tiyatroda, düğünde, piknikte, camide nasıl davranılır bilmektir.

Misafire güler yüzdür zarafet; hürmet etmek, ikram etmek, gönüllere girmektir. Ne yediğini ne içtiğini bilmektir zarafet; sağlıklı ve helal olanın peşine düşmektir, Allah’ın emaneti bedene iyi bakmaktır.

Rabbini bilmektir zarafet; hürmetle ibadet etmek, edeple huzura varmaktır. Diğerkâm olmaktır zarafet; yemeyip yedirmek, başkalarını iyi etmektir. Tahir olmaktır zarafet; giyimi kuşamı, saçı başı, evi barkı ihmal etmemektir.

Tasarruf etmektir zarafet; rızkın kıymetini bilmek, biriktirmek, infak etmektir. Yaşadığın çağın insanı olmaktır zarafet; teknolojiyi bilmek, teknoloji üretmektir. Zamanın değerini bilmektir zarafet; ömrün tek bir anını bile boşa harcamamak, sosyal medyaya kaptırmamaktır.

Tarzını tavrını bilmektir zarafet; sürüden ayrılmak, kendi beğenisine, inancına göre giyinmektir. Gönül kazanmaktır zarafet; sevgini usulünce sunmaktır. Yaratılanı sevmektir zarafet; en sevgili kulu takip etmek, tüm âleme onun gibi şefkat göstermektir. Bilmektir zarafet; tüm kainatta Allah’ı görmektir.

Özel Acıbadem Okulları’nda zarafet; insan-ı kâmil olmaya çalışmaktır.