Stem ve Robotik

Robotik Kodlama dersi, Özel Acıbadem Okulları bünyesinde anasınıflarından itibaren 8. sınıfa kadar verilmektedir. Yaşadığımız teknoloji çağında bireylerin analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesi bilgisayar, tablet cep telefonu gibi gereçlerin pasif bir kullanıcısı olmak yerine onlarla faydalar üretebilen, teknoloji geliştirebilen etkin bireyler olarak yetişmesi hedeflenmektedir. Kodlama en iyi erken yaşlarda öğrenilmekte, aynı zamanda bir yabancı dil öğrenmeye benzemektedir. Çocuklar sıralama, döngüler ve koşullar gibi programlama kavramlarıyla erken tanışmakta kullandıkları cihazları da faydalı araçlara dönüştürmektedirler. Eğitim metodumuzda öğrenciler yalnız teorik değil, yaşlarına uygun olacak şekilde hazırlanmış materyaller ile oyun temelli olarak birebir uygulamalı eğitim alırlar. Derslerde el işi etkinlikleri, fiziksel etkinlikler, kart oyunları, Cubetto Playset ile temel robot kontrolü, Lego Animal ve Lego Learn to Learn ile tasarımlar yapılmaktadır.