Probiyotik Beslenme

Probiyotik Beslenme Atölyesi Tanıtım Videomuz İçin Tıklayınız

Probiyotik Beslenme konusu Türkiye’de ilk kez Acıbadem Okulları bünyesinde ele alınmaya başlandı. Probiyotik beslenme ve fermantasyon konulu bu kulüpte öğrenciler şifalı dönüşüm metodunu öğrenirken, doğanın işleyen döngüsüyle de yakından tanışmış oluyorlar.

Sağlıksız gıdalar, beslenme hataları, çevresel faktörler gibi pek çok etken sindirim sistemimizi zayıf düşürüp hastalıklara davetiye çıkarıyor. Peki ne yapmalıyız? Sindirimi iyileştirmenin ve bağışıklığı güçlendirmenin yolu probiyotik gıdalardan geçiyor.

Özel Acıbadem Okulları’da bu önemli bilgilerden hareketle anaokulu ve ilkokul seviyesindeki öğrencileri ile İpek Kuşçu eğitmenliğinde önemli bir kulüp çalışmasına imza attı. Öğrenciler bu kulüpte her ay o ayın nimetleri olan bizi güçlendirecek sebzeleri, meyveleri öğreniyor ve o sebze ve meyveleri kullanarak her ay başka bir probiyotik uygulamayı yaşayarak deneyimliyorlar.