Peyzaj Atölyesi

Peyzaj Atölyesi, Acıbadem Okulları’ nın gelişen bireylerinin doğa bilincini arttırmaya teşvik edici ve birçok sanatı icra etmesi için kurulan en doğal ve özel atölyedir. Eşsiz tasarım ve donanımlı ekipmanları ile bir ilki öğrencileri ile buluşturup geliştiren, bir çocuğun gözünden bakıp, ellerinin toprağa değmesiyle filizlenen bir atölyedir.

Doğa sevgisi ve peyzaj olgusunu bireye temelden vererek, ileride meslek seçimi, hobi üretimi, el becerisi kazanma gibi birçok dalda bakış açısı sunarak, bireye özellikle bitkisel materyallerle neler yapılacağı kazandırılmak isteniyor. Ayrıca hem iç hem de dış mekanda eğitim sonrası uygulama dersleri de yapılan atölyemizde, işçi sağlığı ve güvenliği açısından da öğrencilerimiz bilgilendirilerek, ileride bilinçli iş üretimi, ekip olma ruhu, hizmet verme veya alma anlamında da tecrübe kazandırmak amaçlanmaktadır.

Peyzaj atölyemiz adeta doğanın minimalize edilmiş halidir. Öğrencilerimiz her aşamayı canlı canlı görerek tohumdan fideye, fideden ağaca bir neslin aktarımına şahit olurlar.

Ayrıca: Teraryum, Herbaryum, Kokedama, Bonsai, Ikebana gibi birçok sanatla da tanışan öğrencilerimiz ileride orjinal ve özgün fikirleri ile özellikle Türkiye' de yeni değer kazanmaya başlayan peyzaj olgusuna da katkıda bulunmuş olacaklardır.

Acıbadem’ li doğa sever çocuklar için gittikçe gelişen atölyemiz Tüm Dünya’ ya bilinçli ve sağlıklı bireyler yetiştirmek için hizmet vermektedir.

ATÖLYEDEN ÇIKACAK ÜRÜNLER

• Saksı Bitkisi Dikim Eğitimi ve Uygulanması
  • Bitki Budama ve Saksı Değiştirme Teknikleri
  • Teraryum ( Camda Minyatür Bahçe)