Bisiklet

Bisiklet Kulübü Tanıtım Videomuz İçin Tıklayınız

Türkiye’nin ilk bisiklet dostu okulu olan Özel Acıbadem Okulları’nda bisiklet ile uygulamalı eğitim metodu uygulanmaktadır. Trafik Güvenliği derslerimizde ortaokul öğrencilerimize, gelişmiş ülkelerde en yaygın metot olan bisiklet ile trafik eğitimi verilir.

Bisiklet ile eğitimin faydaları;

• Bisikleti öncelikle bir taşıt olarak tanımayı,
  • Kişisel ayarlarını yapmayı,
  • Güvenlik kontrol ve ayarlarını yapabilmeyi,
  • Bakım onarımını yapmayı öğrenerek el becerilerimizi geliştirmeyi,
  • Uygulamalı ileri sürüş teknikleri dersleri ile denge, zamanlama, çakışma gibi algı, hesaplama ve reflekslerimizi geliştirmeyi,
  • Islak, buzlu ve kumlu zeminde araç kontrolünü, doğru viraj tekniğini, doğru vites kullanmayı, trafikte geniş açı bakmayı,
  • Güvenliğimiz için kask takmayı,
  • 11 yaşını bitirdiğimizde kanunen trafiğe çıkma hakkını aldığımızda, sorumlu olacağımız işaret ve tabelaları öğrenip uygulamalı sınav ile ölçülmektedir.
  • Trafikte yaşanan riskler de uygulamalarla öğretilmektedir.

Hayatımız boyunca ihtiyaç duyacağımız trafik kültürünün ABC’sini tam ve eksizsiz olarak uygulamalı eğitimler ile öğretip, öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz.