Anaokulu

ANAOKULU

Özel Acıbadem Okulu’nda eğitim modeli olarak Multibem’i uygulamaktayız. Multibem (Çoklu Eğitim Modeli) okul öncesi eğitime dair yeniliklere ihtiyaç duyulması üzerine gelişmiş bir program olarak düşünülebilir. Süreçte eğitim materyalleri ile program zenginleştirilmiştir. Program özellikle okul öncesi müfredatının çocuk dostu olmasına özen gösterir.

Akademik başarılarının yanı sıra çocukların iyi değerler ile yoğrulmuş  bireyler olmalarını hedefler. Aynı şekilde program 3-6 yaş döneminde gözetilmesi gereken hassasiyetleri önemle vurgulamaktadır.

Her çocuğun farklı yetenekleri vardır.
Eğitim sadece kağıt kalem işi değildir.
Eğitim Çocuklara iyi değerleri kazandır.
Eğitimi bireyselleştirmek kaliteyi yükseltir.
Çocuklar özgürce seçim yapabilir.
Bireysel çalışmalarda grup çalışmaları kadar önemlidir.
Beş duyu etkin bir şekilde kullanılır.
Multibem çocuk merkezlidir.
Eğitim Konuları çocukların kendilerini gerçekleştirmesini sağlar.
Programda çocuk oyunla öğrenir.
Her çocuğun ilgisi ve fikri önemlidir

• Doğal malzemeler eğitim materyalleridir.
  • Sınıf dışındaki ortamlar da eğitim amaçlı kullanılmalıdır.
  • Program öğretmene esneklik tanır.
  • Program çocukların keşifler yapmasına fırsat verir.
  • Çocuklara öğrenmeyi öğretir.
  • Doğayı hazine bilip fark ettirir ve doğaya dokundurur.
  • Doğayı keşfetirir.
  • Her çocuğun özgün ve özel olduğunu fark ettirir.
  • Konular amaç değil araçtır.
  • Kazanım ve göstergeler esas alınmıştır.
  • Evrensel ve toplumsal değerleri her zaman, her yerde prensibi ile ele alır.
  • Keşfederek öğrenmeyi teşvik eder.

Okul öncesi dönem olarak adlandıran 0-6 yaş dönemi, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu ve en kritik olduğu dönemdir. Bu dönem içerisinde kazandığı tüm davranışlar hayatının her alanın da önemli bir yere sahiptir. Çocuğa yeni öğrenme fırsatları ve olanakları sağlayan çevre onun gelecekteki başarısı açısından önem taşır. Bizler de Özel Acıbadem Okulu Anasınıfı bölümü olarak öğrencilerimizin doğuştan getirdiği potansiyeli üst düzeye çıkarmak hedefimizdir. Çocuk merkezli bir program uygulanmaktadır. Bu sebeple günlük yaşam becerilerinin gelişmesine yönelik olarak çeşitli konularda uygulamalı etkinliklerle çocuklarımızın merak eden, araştıran, sorgulayan, farkındalığı artmış neden sonuç ilişkileri kuran, muhakeme yeteneği gelişmiş, kendi kültürünü ve farklı kültürlerin özelliklerini tanıyan manevi değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmek temel amacımızdır.

Özel Acıbadem Okulu’nda yetişen öğrencilerimizde gelişmesini hedeflediğimiz beceriler;

• Toplumsal yaşam kurallarının öğrenilmesi.
  • Yardımlaşma ve işbirliği duygusunu geliştirilmesi.
  • Takım ruhu oluşturma, gerektiğinde liderliği üstlene bilme,
  • Farklılıklara saygı
  • Sosyal sorumluluk projelerinde yer alma
  • Proje bazlı çalışabilme ve düşünebilme